Circuit Israel-Iordania Octombrie 2018 PDF Imprimare Email

 

CIRCUIT CULTURAL SI SPIRITUAL


ISRAEL-IORDANIA


Program de 10 zile cu 2 zile sejur la Marea Rosie si la Marea Moarta!

Cesarea-Muntele Carmel-Haifa-Gradinile Bahai-Cana-Nazareth-Muntele Fericirii-Tabgha-Capernaum-Croaziera pe Marea Galileii-Locul de Botez-Ierihon-Bethleem-Ierusalim-Qumran-Masada-Sodoma-Aqaba-Wadi Rum-Petra-Amman-Muntele Nebo-Madaba

Descarca

 

     

 

Ziua 1. Intilnire de grup in aeroportul din Cluj-Napoca la orele 04:00. Decolare la orele 05:50, aterizare in Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) la orele 09:00. Cursa este operata de Compania Wizz Air. Dupa formalitatile vamale, ne indreptam spre nordul Israelului, pe malul Marii Mediterane, unde vizitam Cesarea, oras intemeiat de Irod cel Mare – ruinele palatului de lux, scufundate in mare, Amfiteatrul, Hyppodromul si inchisoarea Sfantului Pavel. Tot la Marea Mediterana admiram Haifa si Muntele Carmel, Biserica Ordinului Carmelit construita peste pestera Sf Ilie, apoi superbele Gradini Bahai, gradini suspendate (vedere de sus). Continuam cu Cana Galileii, la Biserica situat? pe locul unde Iisus a savarsit prima minune în Galileea - minunea preschimb?rii apei în vin. Terminam ziua cu Nazareth, unde vizitam Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construit? pe locul casei Mariei ?i a lui Iosif. Cina si cazare 1 noapte in Nazareth/Tiberias.

Ziua 2. Incepem ziua cu vizit? la Capernaum, locul unde Isus l-a intalnit pe Petru – Casa Sf. Petru, ruinele Sinagogii lui Cristos. Urmeaza locul predicii de pe munte – Muntele Fericirii, apoi Tabgha, locul inmultirii pestelui si a painii; plimbare cu barca pe Marea Galileii. Vedere panoramica asupra Inaltimilor Golan. Oprire la Locul de Botez pe malul Iordanului. Urmeaza Ierihon, orasul Vechiului Testament, unul dintre cele mai vechi orase din istoria omenirii, unde se gaseste si Muntele Ispitirii. Cazare 3 nopti la Bethleem.

Ziua 3. Ne indreptam spre Ierusalim, unde incepem ziua cu o incarcatura emotionala extraordinara - urcam pe Muntele Maslinilor: Biserica Pater Noster, Biserica Tuturor Natiunilor, Gradina Getsemani, Mormantul Fecioarei. Ne indreptam spre Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu opriri la Scaldatoarea Beteshda si la cele 14 statii. Terminam cu Biserica Sfantului Mormant, cu Golgota si Piatra Ungerii, dupa care urmeaza scurt timp liber. Intoarcere la cazare in Bethleem.

Ziua 4. Ne indreptam spre Ierusalim, unde vizitam Muntele Sion, locul Cinei celei de Tain? ?i mormântul Regelui David. Vizitam si Biserica Adormirii Maicii Domnului pe Muntele Sion. Scurta oprire la Biserica Sf. Petru Galicantu, construita pe locul unde Petru s-a lepadat de Cristos inainte de cantatul cocosului; biserica a fost cladita peste casa marelui preot – arheologia sprijina traditia biblica! Traversam Cartierul Evreiesc, mergem spre Templul Stancii, unde vizitam Zidul Plangerii sau Zidul de Vest al Templului lui Solomon. Ne intoarcem la Bethleem, unde vizitam Campia Pastorilor, cu Biserica construita peste Pestera Pastorilor, apoi Biserica Na?terii Domnului. Cina si Cazare la Bethleem.

Ziua 5. Mic dejun. Pornire spre Marea Moarta – oprire la situl arheologic de la Qumran (locul unde s-au gasit manuscrisele de la Marea Moarta). Urcare la Masada cu telefericul (optional 25 USD), cetatea lui Irod cel Mare, distrusa de romani, moment crucial in istoria poporului evreiesc. Scurta oprire la muntele de sare despre care traditia spune ca e Sodoma, orasul pacatos al Vechiului Testament. Ne continuam drumul spre sud, spre Golful Aqaba, unde au iesire la Marea Rosie, 4 tari. Trecere in Iordania. Cina si cazare 2 nopti in Aqaba la un hotel de 4* cu demipensiue.

Ziua 6. Zi libera pentru odihna, baie si plaja la Marea Rosie; tip de masa: demipensiune.

Ziua 7. Urmeaza un program plin de aventuri cu peisaje naturale spectaculoase: pornim spre pitorescul Canion Wadi Rum, unde urmeaza o tura de aventura cu jeepurile (optional 30 USD) unde aveti ocazia sa mergeti si cu camila. Ne indreptam spre Petra, orasul nabatienilor, ascuns intr-un canion superb. Cina si cazare 2 nopti la Marea Moarta.

Ziua 8. Zi libera pentru odihna, baie si plaja la Marea Moarta, tip de masa: demipensiune.

Ziua 9. Conform estimarilor, in luna octombrie 2018 se va deschide un nou sit arheologic langa Marea Moarta, mai exact, adevarata locatie a orasului biblic, Sodoma. Vasele de lut topite de o caldura mai mare de 2000 grade Celsius si alte dovezi arheologice sprijina stiintific povestea Vechiului Testament! (vizita noastra depinde de ritmul in care avanseaza arheologii). Vizitam Amman, capitala moderna a Iordaniei, vizitam orasul in cadrul unui tur panoramic cu oprire la Citadela. Continuam cu Muntele Nebo, locul unde Moise a ajuns cu poporul sau, de unde privea spre Canan, pamantul fagaduit, dar unde Dumnezeu nu i-a permis sa intre. Ne indreptam spre Madaba, unde vizitam Biserica H?r?ii (harta de mozaic, care era ghidul calatorilor in Tara Sfanta in secolul 5) si o manufactura de mozaicuri. Trecere in Israel. Cina si cazare la Bethleem.

Ziua 10. Transfer la Aeroport. Decolare la 09:50, aterizare in Cluj la orele 13:00.

Data de plecare

Tarif standard in camera dubla / tripla

(avans 30%)

Tarif Early Booking

>31.03.2018 (avans 50%)

Tarif Early Booking

>31.01.2018 (avans 50%)

09.10.2018

1009 euro

965 euro

945 euro

Tarif Client Fidel

999 euro

955 euro

935 euro

Reducere copil<12 ani cazat cu 2 adulti: 40 euro

Supliment camera single: 230 euro

Tariful a fost calculat la un grup minim de 20 persoane, supliment grup 15-19 persoane: 60 euro/persoana, se achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii

 

Tariful include:

- 9 nopti cazari cu mic dejun si cina la hoteluri 3-4* in Israel si 4* in Iordania; bilet avion cu compania Wizzair pe ruta Cluj-Tel Aviv-Cluj, conform orarului de mai sus; taxele de aeroport si transfer aeroport-hotel-aeroport, un bagaj de mân? care m?soar? maxim 55x40x23cm, de maxim 10 kg, poate fi transportat la bord gratuit (creme si lichide: <100 ml/recipient x 10 bucati in punga cu fermoar!)

- plimbarea cu barca pe Marea Galileii, taxele de intrare la obiectivele din program (exceptie Masada: 25 USD si Wadi Rum: 30 USD); ghid local vorbitor de lb. Romana; transport local cu minibus/autocar, cf programului


Tariful nu include: 

- bagaj de cala de 20 kg ~95 euro/dus-intors (pretul bagajului este mai avantajos la inscriere, compania de zbor poate modifica taxele de bagaj, consiliem un bagaj de cala/camera sau familie) 

- urmatoarele taxe de intrare: Situl arheologic de la Masada: 25$ (intrare si teleferic la urcare si la coborare), Canionul Wadi Rum (tura de jeepuri) 

- bacsisul pentru sofer si ghid local (taxa legala si obligatorie: 35 euro/persoana) platibili la fata locului 

- asigurarea medicala si de renuntare la calatorie (recomandata, mai ales in caz de renuntare la excursie) 

- taxa de iesire din Israel spre Iordania: 35 $, si taxa de iesire din Iordania spre Israel: 15 $ 

- nu exista optiunea de locuri preferentiale in autocar


Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.

Atentie! Actul de calatorie este exclusiv pasaportul valabil minim 6 luni de la data intoarcerii . In Iordania nu se accepta pasaport temporar!!!


 

Vizitatori Online

Avem 25 vizitatori online
Banner
Banner
Banner
Banner