Circuit Cultural si spiritual Israel 2018 PDF Imprimare Email

 

CIRCUIT CULTURAL  SI

SPIRITUAL ISRAEL 2018


Descarca

7 nopti, 8 zile

 

Un circuit divers, in care, pe langa locurile sfinte, vizitam situri arheologice, si puncte de interes geografic,

si vom avea parte chiar si de relaxare!


    

 

Ziua 1. Hanul Samaritanului Milos, Ierihon, Qumran, Manastirea Sf. Gherasim, Locul de Botez

Decolare le orele 06:05 din Aeroportul din Cluj-Napoca, aterizare la Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv la orele 09:05. Dupa formalitatile vamale, vom intra in zona strabatuta de paraul Chedron, care isi croieste drum prin pustia Iudeii si se varsa apoi in Marea Sarata sau Marea Moarta. Vom trece pe langa Hanul Samariteanului Milos, optional vizita. Apoi, vizitam orasul Ierihon, unul dintre cele mai vechi orase de pe pamant, Dudul lui Zaheu, Muntele Ispitiri (vedere de jos) si timp liber pentru cumparaturi. La Pesterile de la Qumran, pe malul vestic al Marii Moarte, vom face un popas la marginea Pustiei Iudeii. Aici, in urma cu 70 de ani au fost descoperite cele mai importante manuscrise biblice din toate timpurile. Vom afla lucruri interesante privind viata esenienilor si vom vizita situl arheologic. Oprire la Manastirea Sf. Gherasim. Oprire si popas la Locul de Botez in Iordan. Vom continua calatoria spre nord, spre Beth Shean (Scythopolis), oras situat la jonctiunea dintre Valea Iordanului si Valea lui Iezreel (Campia Armaghedonului). Cina si cazare 2 nopti in Tiberias/Nazareth.

Ziua 2. Muntele Fericirilor, Marea Galeleii, Tabgha, Capernaum, Campia Armagedonului, Muntele Tabor

Astazi vom urca pe Muntele Fericirilor – unde Isus a tinut renumita predica de pe munte, savurand o panorama de neuitat asupra Marii Galileii, de fapt un lac intern cu o suprafata de aproximativ 165 kmp situata la 212 m sub nivelul marii. Urmeaza o calatorie cu barca pe Marea Galileii. Apoi ne deplasam la Tabgha, unde a avut loc inmultirea miraculoasa a pestelui si a painii. Aici vom vizita biserica locala si situl care aminteste de acest fapt, cu mozaicurile bine cunoscute ale locului; ne deplasam la Capernaum, centrul lucrarilor mesianice din zona Galileii. Aici se afla Casa lui Petru, urme arheologice ale vechii asezarii, sinagoga veche. Apoi ne vom deplasa prin Campia Armaggedonului spre Muntele Tabor, muntele schimbarii la fata. Vom urca muntele cu taxi, vizitand site-ul din varful lui care aminteste de acest eveniment. Urmeaza o vizita la o fabrica de slefuit diamante, Israel fiind lidera mondiala in acest domeniu. Intoarcere la hotel. Cina si cazare la acelasi hotel.

Ziua 3. Nazareth, Cana, Haifa, Cesarea, Tel Aviv

Incepem vizita noastra la Nazareth, unde vizitam Biserica Bunei Vestiri, construita pe casa lui Iosif. Ne continuam drumul spre Cana Galileei, locul primei minuni savarsite de Iisus, preschimbarea apei in vin la nuna de la Cana. Ne vom deplasa apoi spre Haifa, unde vom urca pe muntele Carmel. De aici ni se deschide o panorama impresionanta asupra Golfului, asupra Templului Bahai (centrul mondial al Religiei Bahai), intrare pe doua nivele in Gradinile Bahai. Calatorim spre sud, spre Cesarea, pe malul Marii Mediterane, unde vom vizita sapaturile arheologice ale cetatii antice si medievale. Aici se afla multe vestigii arheologice, printre care si un apeduct impresionat, un teatru antic si fosta sinagoga de unde a pornit in calatorie Apostolul Pavel. Pornim spre Tel Aviv, orasul modern si plin de viata, pe care il vizitam in cadrul unui tur panoramic. Cina si cazare 5 nopti in Bethleem.

Ziua 4. Ierusalim, Muzeul Ierusalimului, Yad Vashem, Bethleem, Campia Pastorilor, Biserica Nasterii, Grota Laptelui

Pornim spre Ierusalim, unde vom incepe prin vizitarea Muzeului Ierusalimului, care mai e numit si Muzeul Cartii, un muzeu care ne da cea mai buna perspectiva asupra acestui oras sfant pentru trei religii; in acest muzeu se gasesc printre multe alte exponate interesante si manuscrisele de la Marea Moarta. Urmeaza apoi muzeul holocaustului, Yad Vashem. A doua parte a zilei o vom folosi pentru o vizita la Bethlehem. Aici vom vizita Biserica Nasterii si Campia Pastorilor, Grota Laptelui. Cina si cazare la Bethleem.

Ziua 5. Ierusalim, Muntele Maslinilor, Pater Noster, Gradina Getsemani, Biserica Mormantul Maicii Domnului, Poarta Leilor, Scaldatoarea Bethesda, Via Dolorosa, Biserica Sfantului Mormant

Ziua este dedicata orasului sfant, Ierusalim. Vom urca pe Muntele Maslinilor, de unde vom avea parte de o priveliste impresionanta asupra Jerusalimului; incepem vizita cu Biserica Pater Noster, construita asupra locului unde Isus i-a invatat pe ucenici rugaciunea “Tatal Nostru”. Vom vedea cetatea veche, paraul Chedron, locul scaldatorii Betesda, gradina mormintelor, Poarta de Aur, etc. Trecand pe drumul intrarii in Jerusalim vom ajunge la Gradina Getsemani, si Biserica Tuturor Natiunilor. Vizitam Biserica Mormantul Maicii Domnului, apoi Poarta Leilor/Florilor, in zidul medieval, construit de otomani. Vom vizita Scaldatoarea Bethesda, apoi urcam pe Via Dolorosa, pe care ne oprim la fiecare statie si ajungem la Biserica Sfantului Mormant. Cina si cazare la Bethleem.

Ziua 6. Muntele Sion, Sf Petru Galicantu, Mormantul lui David, Cina cea de Taina, Biserica Adormirii Maicii Domnului, Cartierul Evreiesc, Zidul Plangerii, Orasul lui David – zona arheologica si Tunelul de langa Zidul Plangerii

Azi vizitam Muntele Sion cu Sf Petru la Cantatul Cocosului construita peste un loc crucial din istoria patimilor lui Cristos, apoi Mormantul regelui David si Incaperea Cinei de Taina, Biserica Adormirii Maicii Domnului de pe Muntele Sion. Plimbare si timp liber in Cartierul Evreiesc. Vizitam Zidul Plangerii, cel mai sacru loc pentru credinta mozaica. Apoi, va propunem vizita Orasului Regelui David, sit arheologic care dezvaluie asezaminte din perioada cananita si israelita, si Tunelul care trece pe langa Zidul de Vest al Vechiului Templului al Regelui Solomon. Cina si Cazare in Bethleem.

Ziua 7. Gradina Mormantului, Masada, Oaza Ein Gedi, Baie la Marea Moarta

Ne indreptam spre locul unei controverse arheologice si religioase, Gradina Mormantului; conform Vechiului Testament, locul crucificarii a fost in afara zidurilor orasului, ceea ce starneste si astazi controverse, deoarece Biserica Sfantului Mormant, locul venerat de milioane de credinciosi, se gaseste in mijlocul orasului vechi si in incinta zidurilor. Parasim apoi Ierusalimul si coboram la aproximativ 420 m sub nivelul marii, atingand astfel cel mai de jos punct de pe suprafata Pamantului. Ne continuam drumul spre Masada, ruinele superbului palat al lui Irod cel Mare, ultimul bastion al evreilor zeloti; urcare cu telefericul si vizita ghidata. Vizitam o oaza minunata, patrimoniu national, Ein Gedi. Timp liber pentru baie la Marea Moarta. Cina si cazare la Bethlehem.

Ziua 8. Mic dejun la pachet. Transfer la Aeroportul din Tel Aviv. Decolare la orele 09:55, Aterizare la Cluj-Napoca la orele 13:10.

 


Date de plecare

Tarif standard in camera dubla sau tripla

(avans 30%)

Tarif Early Booking

> 30.12.2017 (avans 50%)

10.03.2018

749 euro

709 euro

Tarif Client Fidel

739 euro

699 euro

Reducere copil<12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 30 euro

Supliment camera single: 190 euro

Tariful a fost calculat la un grup minim de 40 persoane, supliment grup 30-39 persoane: 50 euro/persoana, se achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in spatamana plecarii

 

Tariful include:

 1. - bilet avion pe ruta Cluj-Tel Aviv-Cluj, conform orarului de mai sus, cu compania Wizzair

 2. - taxele de aeroport si transfer aeroport-hotel-aeroport, un bagaj de mân? care m?soar? maxim 55x40x23cm, de maxim 10 kg, poate fi transportat la bord gratuit (creme si lichide: <100 ml/recipient x 10 bucati in punga cu fermoar!)

 3. - 7 nopti cazare cu mic dejun si cina la hoteluri 3-4* (2 nopti la Nazareth sau Tiberias, 5 nopti in Bethleem)

 4. - plimbarea cu barca pe Marea Galileei, si taxele de intrare la obiectivele din program, taxiul de la Muntele Tabor, etc, Atentie! Sunt cateva exceptii (detalii la Tariful nu include)

 5. - ghid local vorbitor de lb. romana

 6. - transport local cu autocar climatizat, cf programului

 

Tariful nu include:

 1. - bagaj de cala de 20 kg ~95 euro/dus-intors (pretul bagajului este mai avantajos la inscriere, compania de zbor poate modifica taxele de bagaj, consiliem un bagaj de cala/camera sau familie)

 2. - urmatoarele taxe de intrare: Muzeul Ierusalimului: 10$, Orasul Regelui David: 12$, Tunelul: 12$, Hanul Samaritanului Milos: 12$; Cesarea: 12$, Oaza Ein Gedi: 9$, Situl arheologic de la Masada: 25$ (intrare si teleferic la urcare si la coborare)

 3. - bacsis pentru sofer si ghid local (taxa legala si obligatorie: 35 euro/persoana) platibili la fata locului

 4. - asigurarea medicala si de renuntare la calatorie (recomandata, mai ales in caz de renuntare la excursie-vezi conditii de renuntare in contractul cu turistul)

 5. - nu exista optiunea de locuri preferentiale in autocar

Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar.

 

Atentie! Actul de calatorie este exclusiv pasaportul valabil minim 6 luni de la data intoarcerii

Intalnire cu ghidul in aeroportul din Cluj-Napoca la orele 14:00. Decolare la orele 16:00, aterizare in Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) la ora 19.50. Cazare si cina zona Nazareth la Hotel Rimonim/Maayan sau similar.

ZIUA 2. CANA GALILEII – NAZARETH – HAIFA – MUNTELE CARMEL

Mic dejun. Vizit? în satul Cana Galileii, la Biserica situat? pe locul unde Iisus a savarsit prima minune în Galileea - minunea preschimb?rii apei în vin. Urmeaza Nazareth, unde vizitam Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construit? pe locul casei Mariei ?i a lui Iosif. Urmeaza ora?ul Haifa, port la Marea Mediteran?, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizita la Akko (Acra), fosta cetate a cruciatilor, patrimoniu UNESCO, Gr?dinile etajate Bahai – privire din exterior a superbelor gradini suspendate. Cina si cazare la acelasi hotel.

ZIUA 3. TIBERIAS –IERICHON-IERUSALIM

Mic dejun apoi ne indreptam spre, Tiberias, oras fondat de Irod Antipa in jurul anului 20 d.Hr. Timp liber in Tiberias pentru vizitarea bailor romane din Parcul Arheologic National - optional (taxa). Pornim spre Marea Galileii pe urmele minunilor lui Isus: Capernaum, Muntele Fericirilor, Tabha, plimbarea cu barca pe Marea Galileii; vizita la Inaltimile Golan la celebrele podgorii. Optional pranz - pestele Sfantul Petru la un kibutz - Ein Ghev, apoi vizita la un kibutz din zona Tiberias. Ne indreptam spre Ierichon – scurta oprire la ruinele Zidului. Cina si cazare (2 nopti) la Bethlehem – Hotel Mount David sau similar.

ZIUA 4. BETHLEEM – IERUSALIM (8 km)

Mic dejun, apoi vom avea o zi incarcata de emotii: vizitam Campia Pastorilor la Bethleem, apoi Biserica Na?terii Domnului. Inaintam spre Ierusalim, vom vizita: Muntele M?slinilor: Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Gr?dina Ghetsimani, cu Biserica Tuturor Na?iunilor. Urmeaza Cetatea Ierusalim; se viziteaz? Casa Maicii Domnului si Baile Bethesda. Parcurgem Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, apoi mergem pe Muntele Sion, la locul Cinei celei de Tain? ?i vom vizita mormântul Regelui David. Intram in cetate prin Poarta Sionului, strabatem Cartierul Armean apoi cel Evreiesc si vizit?m Zidul Plângerii sau Zidul de Vest. Cazare ?i cin? la acelasi hotel în Bethleem.

ZIUA 5. IERUSALIM – TEL AVIV-JAFFA-CESAREA (Ierusalim-Tel Aviv=72km)

Mic dejun, ne indreptam spre Ierusalim unde vom vizita muzeul Holocaustului Yad Vashem. Apoi ne indreptam spre Tel Aviv pentru a vizita cateva din punctele de atractie a orasului care niciodata nu doarme. Vizita la Bazar-apoi vizitam orasul vechi si portul Jaffa. Jaffa locul unde a inceput totul dupa Potop si unde Jafet, cel mai tanar din fii lui Noe, s-a stabilit si a botezat acest loc Jaffa (frumos in limba ebraica), unul din cele mai vechi orase din lume, antic si incarcat de istorie. Vizita la Cesarea la situl arheologic, apoi ne indreptam spre aeroport pentru imbarcarea spre Romania. Decolare la ora 21.15 din Tel Aviv si aterizare la Cluj-Napoca la ora 00.20.

 

Data de plecare

Tarif standard

in camera

dubla/tripla

Tarif Early Booking

Client Fidel

5+3%

(avans 50%)

Tarif

Early Booking

5%

(avans 50%)

Reducere

Client Fidel

3%

valabil tot anul

26.03.14

420 euro+

155 euro taxe

 

386 euro+

155 euro taxe

>31 ianuarie

399 euro+

155 euro taxe

>31 ianuarie

407 euro+

155 euro taxe

*13.10.14

420 euro+

155 euro taxe

386 euro+

155 euro taxe

>1 martie

399 euro+

155 euro taxe

> 1 martie

407 euro+

155 euro taxe

 

Nu exista optiune de loc preferential

Reducere copil<12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 30 euro

Supliment camera single:120 euro

Tariful a fost calculat la un grup minim de 30 persoane, supliment grup 25-29 persoane: +40 euro;

*In luna octombrie, orarul de zbor este diferit fata de cel din aprilie, Cluj-Tel Aviv 06:00-09:05, Tel Aviv-Cluj 09:55-12:55, astfel se schimba ordinea vizitelor si a cazarilor din program.

Tariful include:

 • 4 nopti cazare cu mic dejun si cina la hoteluri 3-4* (2 nopti Nazareth - Hotel Rimonim/Maayan sau similar, 2 nopti Bethleem-Hotel Mount David sau similar)

 • bilet avion pe ruta Cluj-Tel Aviv-Cluj, conform orarului de mai sus

 • taxele de aeroport si transfer aeroport-hotel-aeroport

 • 1 bagaj de cala de 32 kg/persoana. !!! reducere 30~50 euro pentru persoanele care nu solicita bagaj de cala. Un bagaj de mân? care m?soar? 42x32x25cm sau mai pu?in, poate fi transportat la bord gratuit. Acesta trebuie s? aib? loc sub scaunul din fa?a.

 • toate taxele de intrare la obiectivele turistice din program, plimbarea cu barca pe Marea Galileei (mai putin parcul arheologic din Tiberias ~ 12 USD)

 • asistenta turistica si ghid local vorbitor de lb. romana

 • transport local cu minibus-autocar, cf programului

Tariful nu include:

 • taxa de bacsis sofer si ghid (taxa legala si obligatorie in Israel-25USD) platibili la fata locului.

 • asigurarea medicala si de renuntare la calatorie~44 lei (recomandata)

 

CONDITII DE INSCRIERE

-actul de calatorie este exclusiv pasaportul valabil minim 6 luni la data intoarcerii in tara. In Israel nu sunt acceptate pasapoartele temporare!

- copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca sunt insotiti de ambii parinti, sau de un parinte care are acordul notarial al celulilalt parinte, sau act notarial pe baza hotararii judecatoresti de incredintare a minorului, sau, in cazul minorilor insotiti de o persoana care are acordul notarial al ambilor parinti si cazier judiciar, conform legilor in vigoare. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea la frontiera romana a minorilor, caz in care agentia nu raspunde de consecinte.

- clasificarea hotelurilor din strainatate poate sa difere fata de clasificarea celor din Romania, si este in conformitate cu reglementarile din tarile respective; nu suntem raspunzatori pentru aceste diferente. Alocarea camerelor la hotel se face la receptie. Camerele triple pot fi de structuri diferite (3 paturi separate sau 1 pat matrimonial+1 pat pliant sau +1 supraetajat). Camerele duble pot fi cu pat matrimonial sau doua paturi separate. Rezervarile se fac in camere standard. In cazul solicitarii unui confort sporit, diferenta se achita la hotel la fata locului, in cazul in care acest lucru este posibil.

- localizarea hotelurilor din programele turistice de tip circuit pot fi intr-o arie de 100 km fata de locul anuntat in program, de exp. zona Paris sau zona Roma; locatia neafectand programul excursiei, transportul organizandu-se cu autocarul la finalul zilei.

- deoarece (in general) in program nu sunt incluse mesele de pranz si cina, se recomanda turistilor asigurarea cu rezerve de alimente nealterabile pentru cazurile in care nu se poate lua masa la o unitate de alimentatie publica, avandu-se in vedere ca (in general) se ajunge la hotel seara. Programul excursiei este incarcat (distante mari de parcurs, in unele cazuri si multe obiective de vizitat), scopul excursiei fiind de a vedea cat mai multe tari si locuri interesante si nu o excursie de odihna. In cadrul programulului excursiei, in mod normal se aloca timp pentru a lua masa de pranz si de cina, exceptie facand situatiile neprevazute, intarzieri in trafic, etc. Micul dejun difera de la o tara la alta, de exp in Italia si Franta, unele hoteluri ofera mic dejun continental, iar altele de tip bufet. Regulile internationale interzic scoaterea sau introducerea de alimente sau bauturi din sau in restaurant. Turistii care incalca aceasta regula pot fi obligati la o plata suplimentara de catre restaurant

- programul excursiei nu este modificabil pe parcurs, la cererea unor turisti, agentia avand obligatia de a furniza programul initial tuturor turistilor din grup. In cazul in care grupul voteaza unanim pentru modificarea programului, acest lucru este posibil doar in cazul in care modificarea survenita nu implica costuri suplimentare, nu afecteaza timpul de condus al soferilor sau nu se deruleaza in detrimentul programului initial. In cazul in care modificarea ceruta implica cheltuieli in plus, realizarea este posibila doar cu acordul personalului de bord, dupa calcularea taxelor aferente care vor fi suportate de catre turisti.

- turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

- vizitarea muzeelor in cele mai multe cazuri se face individual deoarece serviciile de ghid turism prestate de ghidul agentiei nu sunt permise la aceste obiective, exceptie facand doar cateva institutii: de exp Castelul Praghez sau muzeul Abatiei Melk, unde autoritatile permit acest lucru. Pentru vizite colective la muzee, este necesara angajarea unui ghid local contra cost, iar acest lucru se face doar la cererea grupului sau daca este absolut necesar, anticipat vizitei.

- autocarul/mijlocul de transport terestru va avea un numar de locuri corespunzator numarului de persoane inscrise si va oferi confortul conform normelor de categorizare in vigoare (aer conditionat, incalzire, statie audio-video, etc). Este interzis consumul de alimente in mijloacele de transport. Opriri regulate se fac la intervale de aproximativ 2,5-3,5 ore. Orele de condus a soferilor sunt un factor de baza al programului si se respecta cu fermitate. Raspunderea privind pierderea, furtul, deteriorarea bagajelor si a obiectelor personale si a actelor de calatorie este in sarcina turistului. Firma transportatoare are o asigurare de bagaje pe durata transportului. Personalul autocarului nu este responsabil pentru bunuri de valoare lasate in autocar. In cazul pierderii sau deteriorarii bagajelor pe durata transportului cu avionul, turistul isi va adresa plangerea direct companiei aeriene.

- imbarcarile din alte orase in cazul circuitelor cu autocarul sunt parte integranta a programului turistic. Orarul de imbarcare este specificat in programul initial, dar care poate sa difere in functie de probleme neprevazute – lucrari pe drum, conditii de meteo neprevazute. Ultimele detalii se transmit turistilor cu 5-2 zile inainte de inceperea calatoriei. Tarifele si orele de plecare din oferta Agentiei au la baza imbarcarile din Cluj-Napoca sau Oradea. Oferim imbacari de pe alte linii, contra cost, dar numarul locurilor este limitat in functie de marimea mijloacelor de transport care ofera aceste servicii. Detalii la fiecare program.

- sosirile la hotel se fac de regula seara. Pot aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, intarzierea turistilor de la intalnire etc. Agentia nu este raspunzatoare pentru intarzierile de acest gen. Si in cazul in care se soseste tarziu, stationarea de odihna la hotel va fi de minim 9 ore/noapte, conform orelor de condus.

- locurile in autocar se distribuie de catre agentie conform ordinii inscrierii, exceptie facand persoanele care se inscriu singure. Exista totusi o suprataxa pentru locuri preferentiale, pentru turistii care doresc din diferite motive rezervarea locului preferential cu taxa de 5 euro. Prioritate au persoanele care achita aceasta suprataxa; inscrierile se fac pana cand exista locuri disponibile, iar din acest motiv, diagramele de locuri se finalizeaza inainte de plecare, si locurile in mod oficial, vor fi comunicate de personalul autocarului doar la urcare. Nu se accepta plata suprataxei de loc ulterior inscrierii. Exista circuite la care nu exista aceasta optiune de loc preferential. Pe mijloacele de transport care asigura transferul pana la mijlocul de transport de baza, sau pe mijloacele de transport care asigura transferul la/de la aeroport-hotel, sau in programele unde este specificat:”nu exista optiune de loc preferential”, nu este valabila aceasta optiune de loc preferential.

- programele, tarifele, orele de plecare din catalog sunt valabile la momentul redactarii catalogului/programului initial, acestea pot suferi modificari minore in timp. Prioritate au informatiile actualizate in agentie si/sau pe pagina de internet.

- in cazul circuitelor/city-break-urilor cu avionul, in cazul modificarii orarului de zbor, orice cheltuiala suplimentara, in caz ca se iveste (transfer suplimentar, cazare in plus, etc) ii revine turistului, iar cererile de despagubire se adreseaza direct companiei aeriene. La fel in cazul in care, din cauza modificarii orarului de zbor, o parte a programului nu se poate realiza din motive obiective, agentia nu este raspunzatoare, turistul nu are dreptul la despagubiri din partea agentiei. Cererile de despagubire se adreseaza direct companiei aeriene.

- in cazul circuitelor unde grupul este format din persoane care calatoresc cu autocarul si persoane care calatoresc cu avionul, modificarea orarului de zbor poate sa influenteze modificarea programului intregului grup. Agentia nu se face raspunzatoare pentru aceste modificari, dar va incerca adaptarea programului la noua situatie cat mai bine posibil.

- in cazuri speciale, agentia poate majora pretul excursiei cu tariful anuntat in program sau cu maxim 10% din valoare sau conform valorii afisate in program, dar nu mai mult de 10%, acesta neconstituind motiv pentru anularea excursiei. In cazul in care majorarea depaseste 10% din valoare, turistul poate rezilia contractul fara nici o obligatie, agentia urmand sa ii restituie sumele achitate.

- taxele de intrare sunt indicate in fiecare program aparte, si au valoare informativa. Poate sa existe decalaje, deoarece institutiile culturale isi modifica tarifele sau pot modifica orarul de functionare pe parcursul anului. Vizitarea obiectivelor turistice (exp Alhambra, Cina cea de Taina) care solicita achitarea taxei de intrare in prealabil, este posibila doar cu achitarea taxei de intrare la inscrierea turistului. Nu putem solutiona vizitele turistilor care nu isi achita la timp aceste taxe la agentie. Aceste sume includ taxa de intrare efectiva, taxa de rezervare si taxele aferente transferului bancar pentru plata anticipata.

- turistul este obligat s? achite la recep?ia unit??ii hoteliere taxa de sta?iune, taxa de salubrizare, precum ?i alte taxe locale, in caz ca acestea intervin, f?r? a putea pretinde desp?gubiri sau returnarea sumelor de la Agen?ie.

- turistul are obligatia sa se comporte civilizat cu personalul si cu colegii de grup; turistul are obligatia de a avea o igiena corporala adecvata calatoriei in grup. In cazul turistilor cu comportament extrem – certuri, jigniri la adresa personalului de bord sau altor turisti, lipsa igienei corporale, etc, aspecte care deranjeaza tot grupul si/sau buna desfasurare a programului, grupul are dreptul de a intocmi un proces verbal prin care exclude turistul de la continuarea calatoriei, sau de a cere ajutorul agentilor de politie locala, agentia neasumandu-si nici un fel de raspundere fata de turistul respectiv.

- turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).

- turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere. Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.

- in cazul în care turistul este nemul?umit de serviciile turistice primite, acesta are obliga?ia de a întocmi o sesizare în scris, clar, explicit ?i civilizat, cu privire la deficien?ele constatate la fa?a locului, legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat, se va transmite prompt prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului, ghidului) care vor face totul pentru solutionarea plangerii (in caz ca acesta este un caz obiectiv) si in caz de nesolutionare, se anunta si Agen?ia, urmand ca in termenii stabiliti in contract, sa aiba loc despagubirea turistului, dupa caz.

 

 

Completarea detaliilor de mai jos este obligatorie si indispensabila pentru inscriere:

PERIOADA:

 

ORAS DE IMBARCARE:

ALTE SERVICII COMANDATE:

TARIF DE INSCRIERE:

REDUCERE:

AVANS:

DIFERENTA:

DATA SCADENTEI:

 

 

Nume si prenume turisti cf act calatorie

Data nasterii

Serie si numar act de calatorie

Data eliberarii

Data expirarii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Semnatura.........................................................

Data inscrierii...................................................

 

 

 

 

 

Vizitatori Online

Avem 34 vizitatori online
Banner
Banner
Banner
Banner